My Image

Medewerkers aan de opleiding


 • Karsten Böhm

  Open or Close


  Karsten Böhm

  Dr. Karsten Böhm is diensthoofd-psycholoog van de psychiatrische en psychotherapeutische kliniek Friedenweiler. Hij is supervisor en facilitator in EMDR en expert in de behandeling van Obsessief Compulsieve Stoornis.
  Hij verkreeg zijn psychologie-diploma aan de Universiteit van Freiburg (Duistland) en deed zijn doctoraat aan de Société Max Planck [titel van zijn doctoraat : « Geweld in ongetrouwde koppels »]. Van 2003 tot 2009, werkte hij als klinisch psycholoog aan het Universitair Ziekenhuis van Freiburg. Tijdens deze periode werkte hij mee aan onderzoeksprojecten naar PTSS, OCD en angststoornissen. Met zijn team deed hij onderzoek naar het gebruik van EMDR bij OCD en naar dissociatie in de gezondheidszorg. Zijn voornaamste interessepunt ligt op vlak van de ontwikkeling van en het toepassen van behandelingsprotocollen voor OCD. Momenteel werkt hij in de Friedenweiler kliniek in het Zwarte Woud.
  Hij is lector aan het Duits EMDR-Instituut, Verenigingen voor gedragstherapie (Bâle, Stuttgart) en presenteerde voor de medische raad en op meerdere congressen.

 • Valerie Cveck

  Open or Close


  Valerie Cveck

  Valérie is klinisch psychologe en systeemtherapeute. Ze is EMDR- Practitioner (voor volwassenen en jongeren) en sinds kort ook supervisor. De EMDR-opleiding heeft haar een extra therapeutische bril opgezet die ze sindsdien niet meer kan afzetten. De EMDR-visie als therapie geeft de kennis en praktische handvaten die het verschil maken in de therapeutische begeleiding van onze cliënten.
  Zij heeft reeds 20 jaar werkervaring en is werkzaam bij het team kinder- en jeugdpsychiatrie in het OLV Ziekenhuis te Aalst waar zij ambulant jongeren en de ouders van de kinderen en jongeren therapeutisch begeleidt. Daarnaast heeft ze ook haar eigen groepspraktijk Praktijk Labyrinth te Lede waar zij ambulante psychotherapie aanbiedt aan jongeren en volwassenen met heel verschillende hulpvragen en problematieken. Sinds 2022 is zij ook vrijwilliger bij TraumaAid Belgium.

 • Lieve De Brauw

  Open or Close


  Lieve De Brauw

  Lieve De Brauw is klinisch psycholoog (1986) met een achtergrond in solution focused brief therapy (Korzybski) . Ze is EMDR practitioner (2004) en consultant (2021). Ze combineerde gedurende 20 jaar het therapeutisch werk in een centrum geestelijke gezondheidszorg binnen een kinderen- en jongerenteam met een zelfstandige praktijk. Sinds  2017 werkt ze fulltime als zelfstandige te Lede. Daar legt ze zich toe op het begeleiden van  minderjarigen en volwassenen met een complexe problematiek.

  Ze engageert zich al jaren als  penningmeester van Trauma-Aid Belgium vzw, de caritatieve nevenorganisatie van EMDR-België en is  mede-auteur van de ‘stabilisatiebox’.

 • Hélène Dellucci

  Open or Close


  Hélène Dellucci

  Helene Dellucci is psychologe, gezinstherapeute en EMDR-Europe consultant. Ze werkt privé in Lyon en Saint Etienne (Frankrijk), voornamelijk met complex trauma patiënten en hun families. Ze werkt eveneens als supervisor voor therapeuten en teams in instellingen.
  Ze geeft les in oplossingsgerichte psychotrauma-tologie in verschillende Europese landen. Ze werkte mee aan verschillende humanitaire projecten in Zuid-Oost Azië, Haiti en India. Ze vertaalt soms artikels en seminaries.
  Ze ontwikkelde de « EMDR-brieven » die ze presenteerde op het Europees EMDR-congres (2009,2010) en de versnellingsbak in Hamburg, Bali (2010) en Madrid (2012).

 • Pascal Dereau

  Open or Close


  Pascal Dereau

  Pascal Dereau is psycholoog, EMDR facilitator en EMDR supervisor.
  Hij faciliteert in de basisopleiding EMDR.
  Hij heeft gewerkt in gevangenissen, in een non-profit organisatie voor drugsverslaafden en in een centrum voor mensen met AIDS. De afgelopen 25 jaar werkte hij als psycholoog en psychotherapeut in een centrum voor geestelijke gezondheidszorg en een medisch centrum. Hij is gespecialiseerd in : Kortdurende Therapie, Familietherapie, Oplossingsgerichte Therapie, Acceptatie en Commitment Therapie (ACT), Positieve Psychologie, Ericksoniaanse Hypnose, EMDR, Mindfulness Therapie.

 • Nicolas Desbiendras

  Open or Close


  Nicolas Desbiendras

  Nicolas Desbiendras is klinisch psycholoog, Doctor in de psycholinguïstiek, EMDR Europe practitioner en supervisor en werkt momenteel in Toulouse. Hij is gespecialiseerd in spoedinterventies en onmiddellijke en post-onmiddellijke peri-traumatische zorg. Hij werkt al 10 jaar op het gebied van psychologische trauma’s. Eerst in psychiatrische spoedgevallen en in de Medisch-Psychologische Spoedeenheid van Amiens (CUMP80), daarna vrijwillig in Toulouse bij de CUMP31, waarvan hij een van de vaste regionale CUMP31-medewerkers werd. Vandaag werkt hij voor de SAMU en in privé-praktijk in Toulouse en geeft hij opleidingen in psychotraumatologie en EMDR-opleidingen met specialisatie in recente gebeurtenissen en individuele en groepsbehandeling met EMDR. Hij werkt ook als vrijwilliger voor Trauma Aid France (TAF) waar hij supervisie en gespecialiseerde EMDR-trainingen geeft.

 • Anne Dewailly

  Open or Close


  Anne Dewailly

  Anne Dewailly is klinisch pssychologe en psychotherapeute, facilitator en supervisor EMDR Europa sinds 2003 en is een officiële trainer in TSR (GIST-T). Zij is ook opgeleid in kortdurende systeemtherapie en hypnose. Als vice-voorzitter van Trauma-Aid Frankrijk heeft zij EMDR-opleidingen georganiseerd, gefaciliteerd en begeleid in vele landen (Libanon, Roemenië, Haïti, Zimbabwe, Oeganda). Zij woont en werkt al 10 jaar in Afrika. Haar huidige klinische praktijk in Uganda omvat de behandeling van psychotrauma met een focus op culturele aanpassing, evenals problemen van expats. Zij is betrokken bij de ondersteuning van gezondheidswerkers en bij de ontwikkeling van lokale structuren die zich bezighouden met psychotrauma.

 • Vanessa Grandjean

  Open or Close


  Vanessa Grandjean

  Vanessa Grandjean, psychologe gespecialiseerd in de psycho-oncologie, EMDR-Europe Practitioner, Ericksoniaans hypnotherapeut. Ze is diensthoofd van de dienst klinische psychologie in het Centre Hospitalier de Luxembourg en werkt daar als psycho-oncologe sinds 2005.
  Ze is terzelfdertijd directrice van het Résilience Institut Luxembourg (EMDR-Instituut in Luxembourg)
  http://www.resilience-institut.lu/. Ze werd uitgenodigd naar het Europees Parlement in oktober 2018 en 2019 om een voordracht te geven rond « Het begeleiden van mensen die te maken krijgen met kanker ». Ze is eveneens uitgenodigd op het congres van EMDR-Frankrijk in september 2019 om te spreken over het thema « EMDR en Kanker »

 • Judit Havelka

  Open or Close


  Judit Havelka

  Judit Havelka Ph.D is klinisch psychologe bij Agora Therapie en vormingscentrum in Antwerpen, psycho-dynamisch en systeemgerichte psychotherapeute, psychotraumatologe bij NtVP ( Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma), EMDR supervisor, training facilitator en trainer. Heeft 20 jaar ervaring met alle soorten van psychotrauma, werkt met complex trauma patiënten in haar praktijk. Zij is de stichter van de nationale EMDR-vereniging van Hongarije waar ze 10 jaar voorzitster is geweest en regelmatig EMDR opleidingen en cursus psychotraumatologie geeft.

 • Kim Lerouge

  Open or Close


  Kim Lerouge

  Kim Lerouge is Sociaal Assistent (2001) en Klinisch Psycholoog (2005), EMDR-Consultant (voor volwassenen en kinderen en adolescenten), EMDR Europa Geaccrediteerde Trainer Kinderen & Adolescenten (2022), Relatie-, Systeem-en Gezinspsychotherapeut (2013) en Psychotraumatherapeut (2018). Verder is hij ook Geagregeerde in de Klinische Psychologie (2007). Hij werkt in het BuSO/MFC Woluwe met kinderen en jongeren met ontwikkelingstrauma, autismespectrumstoornissen en/of een visuele beperking. Samen met hun context en/of verzorgingssysteem tracht hij de zorgvragen van deze doelgroep te beantwoorden. Daarnaast is hij ook werkzaam in een zelfstandige praktijk van waaruit hij voornamelijk therapie, supervisie en opleiding geeft. Kim Lerouge is als staflid en gastdocent verbonden aan de Psychotraumatherapie opleiding binnen de Katholieke Universiteit Leuven.

 • Dolores Mosquera

  Open or Close


  Dolores Mosquera

  Dolores Mosquera is klinisch psycholoog, psychotherapeut in een psychiatrisch centrum met specialisatie in de crimino-victimologie en psychotraumatologie. Ze is directrice van drie verschillende psychotherapeutische privé-ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van persoonlijkheidsstoonissen, complex trauma en dissociatie. Ze is getraind in meerdere psychotherapeutische benaderingen en is facilitator en supervisor binnen EMDR Europa. Ze heeft veel ervaring als lesgever en verzorgt wereldwijd workshops en cursussen. Ze is lid van EMDR Europe, het ESSPD, het ISST-D, het ESTD en biedt eveneens een zelfmoordpreventie-programma aan. Ze heeft 12 boeken en talrijke artikelen gepubliceerd over persoonlijkheidsstoornissen, complex trauma en dissociatie en is een erkend expert op dit domein. Dolores ontving in 2017 de David Servan-Schreiber award voor haar bijzondere bijdragen aan EMDR en werd in 2018 Fellow van de International Society for the Study of Trauma and Dissociation voor haar bijdragen aan het trauma- en dissociatie-veld.
  Ze is de auteur van het boek "EMDR and Dissociation: The Progressive Approach", en van "Voices".

 • Nora O'Han

  Open or Close


  Nora O'Han

  Nora O’Han is klinisch orthopedagoog met een humanistische oriëntatie.
  Zij is eveneens EMDR-supervisor.
  Specialisatie in rouwverwerking bij Louise RACINE van het Centre de Relation Aide de Montréal-(CRAM- Canada) - Opleiding in rouwrituelen -(HO Ritual -Canada) na opleiding als therapeut in helpende relaties..
  Talrijke opleidingen in persoonlijke ontwikkeling in emotionele, psycho-corporale en energetische therapeutische benaderingen.
  Privé-praktijk in Waterloo met kinderen, adolescenten, volwassenen en koppels.

 • Alexandra Psallas

  Open or Close


  Alexandra Psallas

  Alexandra Psallas is socioloog en klinisch psycholoog. Ze is psychotherapeut, EMDR Europe geaccrediteerd therapeut en EMDR Europe supervisor (Consultant). Ze is lid van het docententeam van het Institut Français d'EMDR, INTEGRATIVA en het Institut Résilience in Luxemburg.
  Ze is opgeleid in een breed scala van benaderingen zowel voor het bedrijfsleven als psychotherapie Ze is momenteel werkzaam in een prive-praktijk in Brussel.
  Ze is eveneens supervisor en trainer in de Transactionele Analyse. Haar expertise omvat ook andere therapeutische benaderingen zoals:IFS (Internal Family Systems), Hypnose.
  In het bedrijfsleven geeft ze coaching en training aan individuen en teams.
  Ze is ook zeer geïnteresseerd in een trainingsproject in zelfverdediging: het opbouwen van zelfvertrouwen, zelfbescherming en geweldpreventie

 • Natalia Seijo

  Open or Close


  Natalia Seijo

  Natalia Seijo is psycholoog-psychotherapeut. Ze is directeur van een prive-ziekenhuis in het noorden van Spanje dat gespecialiseerd is in de behandeling van complex trauma, dissociatie en eetstoornissen.
  Ze is getraind in diverse psychotherapeutische benaderingen: EMDR, Sensorimotor psychotherapy, Gestalt, schema therapy and systemic family therapy. Natalia is momenteel aan het doctoreren op "de prevalentie van dissociatie in Spanje".
  Ze geeft ook training en supervisie rond eetstoornissen. Ze is lid van EMDRIA, ESTD, ISSTD en AETCA. Ze is eveneens EMDR-trainer.

 • Inge Siau

  Open or Close


  Inge Siau

  Inge Siau studeerde af als maatschappelijk assistente. Werkte daarna een vijftiental jaar als gezinstherapeut in de jeugdpsychiatrie van het Az Sint-Lucas.
  In 2004 erkend door het BVRGS als psychotherapeute en supervisor. In 2013 wordt ze EMDR Practicioner erkend door EMDR Belgium. 
  Sinds 2018 maakt ze als erkende EMDR supervisor. Deel uit van het opleidingscentrum INTEGRATIVA.

 • Michel Silvestre

  Open or Close


  Michel Silvestre

  Michel Silvestre, PhD. is klinisch psycholoog, systemisch therapeut, EMDR Kind & Adolescent trainer, facilitator en gecertificeerd EMDR Supervisor. Hij is docent aan de universiteiten van Aix-en-Provence en Lotharingen. Voormalig voorzitter van de vereniging EMDR Frankrijk.
  Hij is auteur van talrijke artikelen, co-auteur van een boek "Vivre sans violence? "en "EMDR voor getraumatiseerde kinderen en hun families" met Joanne Morris-Smith.
  Michel Silvestre heeft een doctoraat in psychologie van de Universiteit van Lotharingen en een extern diploma van het Mental Research Institute (MRI) in Palo Alto.
  Michel Silvestre werkt sinds 1999 in een privépraktijk in Aix-en-Provence.
  Hij heeft gewerkt als therapeutisch teambegeleider bij de speciale jeugddienst van de ADSEAV in Toulon (1994 tot 2006), bij het intersectoraal consultatiecentrum voor gezinnen van het CMP in Nancy (1991 tot 1999) en bij het centrum voor huisvesting en sociale re-integratie in La Roque d'Anthéron (1990 tot 2005).
  Hij leidde een adviescentrum voor drugsverslaving, kindermishandeling, huiselijk geweld en verschillende disfuncties (S.T.O.P.S. "Service de Traitement d'Orientation et de Prévention Systémique", en V.S.V. en Famille, "Vivre Sans Violence", Marseille, Bouches-du-Rhône, van 1990 tot 2002).
  Hij leidde een dagcentrum voor drugsverslaafden, waar hij verantwoordelijk was voor klinische operaties, teamtraining en administratie (Chemical Dependency and Family Treatment Center, Los Angeles, 1986-1990).
  Sinds 1990 is hij trainer in gezinstherapie en systemische interventie bij La Durance. Hij was trainer en gezinstherapeut aan het Instituut voor Gezinstherapie van Zuid-Californië (1986-1990).
  Hij was coördinator van een consultatie voor gezinstherapie, supervisor van therapeuten en trainer in systemische interventie en gezinstherapie (CECCOF, 1984-1985).

 • Emmanuelle Vaux Lacroix

  Open or Close


  Emmanuelle Vaux Lacroix

  Emmanuelle Lacroix is klinisch psycholoog, EMDR Europe practitioner en supervisor. Ze is ook Gestalt therapeute en opgeleid in het Minnesota model voor verslavingen. Na gewerkt te hebben in sociaal-educatieve en specialistische zorgsettings, werkt ze sinds 10 jaar als freelance psycholoog in Levallois-Perret, gespecialiseerd in de behandeling van verslavingen en dissociatieve stoornissen, zowel individueel als in groepen. Ze geeft les aan de Ecole de Psychologues Praticiens (Parijs) en de Université de Lorraine (Metz).
  Emmanuelle is drietalig en werkt in het Frans, Engels en Italiaans.
  Emmanuelle beoefent ook relatietherapie en co-faciliteert therapeutische groepen.
  Ze geeft ook al meer dan 10 jaar les in de Engelstalige benadering van psychopathologie en psychotherapie aan de Ecole de Psychologues Praticiens.

 • Stefaan Vertommen

  Open or Close


  Stefaan Vertommen

  Stefaan Vertommen werkt als klinisch psycholoog in het Atmosfeer team (conventie referentiecentrum autisme, volwassenen) van het UPC KU Leuven Kortenberg en verbonden aan het autismeproject 'Behandelcoördinatie en Outreach' van het Agentschap Zorg en Gezondheid (Vlaamse Overheid) - plan Vandeurzen
  Hij heeft eveneens een privé praktijk als ambulante gedragstherapeut sinds 1996, als EMDR-therapeut sinds 2011, EMDR-supervisor (EMDR Belgium) sinds 2018 en als facilitator voor de opleiding EMDR binnen het pedagogisch team van Integrativa sinds 2020.
  Hij is werkzaam als opleider en lid van de vaste opleidingsstaf van het PEV Psychotraumatherapie (KU Leuven & Esper vzw), opleider binnen het PEV Klinische Psychodiagnostiek (KU Leuven, VUB, Ugent)
  Binnen het UPC KU Leuven is hij sinds 1995 bezig met persoonlijkheidsproblematiek en is hij academisch consulent (KU Leuven).

 • Chantal Wittebolle

  Open or Close


  Chantal Wittebolle

  Chantal Wittebolle is moreel consulent en solution focused psychotherapeute. Ze is eveneens EMDR Europe practitioner en EMDR-)Supervisor in opleiding binnen het opleidingscentrum INTEGRATIVA.
  Ze is werkzaam in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV en SFX en de palliatieve eenheid "de vlinder"